Monday , May 27 2024

Implantologie Orala Brasov

Informatii despre implantologie orala Brasov

In viata de zi cu zi, nu toata lumea discuta despre implantologie orala Brasov. Este un subiect interesant in general pentru persoanele carora li s-a recomandat un implant dentar (sau mai multe).

Despre acest subiect mai pot discuta si persoanele care deja au avut parte de lucrari de instalare a implanturilor dentare. Mai pot discuta despre implanturi dentare si despre implantologie specialistii din acest domeniu.

Pentru cei care nu au multe informatii la cunostinta cu privire la acest subiect, am redactat acest articol. Vom discuta despre ce este implantologia, dar si cum sunt efectuate implanturile dentare.

In mod evident merita sa cititi articolul pana la final, pentru ca nu se stie daca vreodata veti avea sau nu nevoie de implanturi dentare.

Ce inseamna termenul de implantologie orala Brasov?

In momentul in care un pacient viziteaza cabinetul unui endodont, si are un dinte infectat sau deteriorat, in cele mai multe situatii, medicul este capabil sa salveze dintele natural. Cu toate acestea, uneori acest lucru nu este posibil si atunci este necesar sa extrageti dintele si sa-l inlocuiti cu un implant dentar.

Implantologie Orala BrasovImplantologia este ramura stomatologiei. Aceasta se ocupa cu implantarea permanenta a dintilor artificiali in maxilar. Implanturile dentare sunt furnizate folosind urmatorul proces general atunci cand se stabileste ca un dinte natural trebuie indepartat.

Procesul de instalare al implanturilor dentare

Cand vine vorba despre implantologie orala Brasov, ne gandim adesea la implanturi dentare. In randurile care urmeaza, va prezentam pe scurt procesul de instalare a implanturilor dentare. Cititi pana la final si veti descoperi informatii foarte utile si interesante.

1. Dupa ce a fost efectuata o examinare de diagnosticare atenta, dintele natural este extras.

2. Osul maxilar este apoi pregatit pentru operatia de implant dentar. Unii clienti nu au o densitate osoasa suficienta in maxilar pentru a asigura o implantare reusita, asa ca trebuie marita cu grefe osoase inainte de procesul de implant.

3. In timpul operatiei de implant dentar in sine, chirurgul bucal face o taietura pentru a deschide gingia si a expune osul. Sunt gaurite in os unde va fi plasat stalpul metalic al implantului dentar. Deoarece stalpul va servi drept radacina a dintelui, este implantat adanc in os.

4. Dupa plasarea stalpului, este necesara o perioada de asteptare pentru a permite osteointegrarea, sau ca stalpul sa se integreze in osul maxilarului pentru a oferi o baza ferma pentru implantul dentar. Adesea, un dinte temporar este furnizat in timpul perioadei de asteptare (care poate dura pana la sase luni), sau chirurgul poate sutura gingia peste zona care contine stalpul pentru a o lasa sa se vindece.

5. Odata ce a avut loc osteointegrarea, chirurgul bucal va plasa bontul si coroana. Coroana este o proteza fixa, adica este atasata permanent de maxilar si nu trebuie indepartata asa cum fac protezele sau puntile detasabile.

Beneficiile implanturilor dentare

Nu doar ce inseamna termenul de implantologie orala Brasov conteaza. Exista persoane care doresc sa cunoasca informatii cat mai multe despre avantajele implanturilor dentare. Si sincer vorbind, foarte multe avantaje sunt asociate cu acestea.

In primul rand, implanturile naturale ofera impresia de dinti naturali, iar aici discutam atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Acest lucru inseamna ca arata identic cu dintii naturali, si se simt si functioneaza ca dintii naturali. Cand mestecati ceva, nu veti simti disconfort sau ca aveti un dinte artificial in gura.

Cele doua componente principale ale unui implant (coroana artificiala si implantul in sine) nu vor fi afectate de cariile dentare. Acesta este de asemenea un alt avantaj pentru ca la dintii naturali de exemplu, poate fi nevoie de indepartarea cariilor. Aici nu este cazul.

Optand pentru implantologie orala Brasov, ceilalti dinti nu vor fi afectati. Nu trebuie efectuata slefuirea sau modificarea dintilor adiacenti. Acest lucru se intampla insa in cazul puntilor traditionale.

Exista multe alte avantaje ale implanturilor dentare, in afara celor amintite in randurile de mai sus. Nu trebuie asadar sa fie pentru nimeni o surpriza faptul ca acestea se bucura de o popularitate atat de mare in prezent.

Citeste si...

Medic Stomatolog Brasov

Medic Stomatolog Brasov

Medic Stomatolog Brasov Alegeti un Medic Stomatolog Brasov cat mai bun. Nu trebuie sa ignorati …

Close