Wednesday , December 6 2023

Endocrinologie Brasov

Ce boli trateaza medicii de la cabinetele de endocrinologie Brasov?

In fiecare zi, la cabinetele de endocrinologie Brasov se prezinta un numar mare de pacienti care se confrunta cu diverse tulburari si afectiuni endocrine. Acestia vor fi consultati de catre medicul endocrinolog, care le va recomanda si un tratament, in functie de problema medicala pe care o au.

Ce fac endocrinologii de la cabinetele de endocrinologie Brasov?

Un endocrinolog este un medic specializat in diagnosticarea si tratamentul bolilor si afectiunilor legate de hormoni. Endocrinologii trateaza persoane cu afectiuni si tulburari endocrine, cum ar fi:

  • Diabetul zaharat.

  • Disfunctie tiroidiana.

  • Obezitate sau boala cronica bazata pe adipozitie.

  • Osteoporoza.

  • Tulburari suprarenale.

  • Tulburari ale lipidelor.

  • Anomalii metabolice.

  • Tulburari de crestere.

  • Functia sexuala si reproducerea.

Endocrinologii lucreaza pentru a se asigura ca diferitele sisteme din organism comunica bine intre ele prin corectarea dezechilibrelor hormonale.

Medicii endocrinologi efectueaza o serie de teste pentru a intelege problema, pentru a determina cel mai bun tratament si pentru a ajuta pacientii cu modificari ale stilului de viata. Aceste modificari ale stilului de viata ar putea imbunatati starea medicala a pacientului.

Unii endocrinologi trateaza o serie de tulburari endocrine, in timp ce altii aleg sa se specializeze intr-un singur domeniu, cum ar fi diabetul, infertilitatea sau oncologia endocrina.

Endocrinologie BrasovUnele tulburari implica sistemul endocrin, desi nu isi au originea acolo. Pentru aceste cazuri, specialistul de la endocrinologie Brasov poate lucra impreuna cu un medic primar sau un specialist dintr-o alta disciplina pentru a coordona ingrijirea de urmarire a pacientului.

Concluzie

Asadar, la cabinetele de endocrinologie Brasov vin zi de zi pacienti care au tot felul de afectiuni endocrinologice. Acestia sunt trimisi de catre medicii lor de familie la cabinetul medicului endocrinolog.

Medicul endocrinolog va primi in cabinet pacientul, unde va dori sa afle cat mai multe informatii despre acesta (daca este pacient nou). Despre pacientii vechi, deja cunoaste informatiile necesare.

Dupa ce are loc o discutie intre medic si pacient, medicul va incepe sa examineze pacientul. Ii va lua acestuia tensiunea arteriala si pulsul. Apoi ii va analiza pielea, parul, dintii si gura. Daca este necesar, poate solicita ca pacientului sa-i fie prelevate probe de urina si sange.

Ulterior va pune diagnosticul si va recomanda tratamentul pentru pacient.

Citeste si...

Medic Stomatolog Brasov

Medic Stomatolog Brasov

Medic Stomatolog Brasov Alegeti un Medic Stomatolog Brasov cat mai bun. Nu trebuie sa ignorati …

Close