Friday , July 19 2024

Ambalaje Ecologice

Ambalaje Ecologice

Cand ne gandim la Ambalaje Ecologice, trebuie sa stim ca nu orice ambalaj este ecologic. Majoritatea acestora avand un efect negativ asupra mediului atunci cand se descompun, cand sunt distruse sau incinerate. Dar trebuie sa stiti si faptul ca in Romania reciclarea inca nu este foarte raspandita.

Prin ambalajele ecologice se inteleg acele ambalaje care sunt confectionate din materiale care nu afecteaza mediul inconjurator cand se descompun sau cand sunt distruse/reciclate. Nu orice ambalaj indeplineste acest criteriu. De exemplu, desi ambalajele din carton si din hartie par inofensive. Acestea sunt tratate cu aditivi toxici, de foarte mult ori. Aici nu ar trebui sa fie incluse ambalajele alimentelor.

Ambalaje EcologiceAtat tipurile de ambalaje si Produse Ecologice pot fi recunoscute foarte usor. Acestea sunt insemnate cu simbolul reciclarii (bucla Moebius), cu simbolul ambalajului eco, cu simbolul reciclarii separate, etc.

In categoria de ambalajje reciclabile sunt incluse diferitele tipuri de hartie, carton, plastic, metal, sticla si chiar si aluminiu.

Close