Sunday , December 10 2023

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Nu ar trebui sa omiteti o Pizza Brasov buna. Un astfel de preparat este pe placul tuturor. Aproape ca nu exista preparat mai cunoscut decat pizza, in toata lumea. Pizza traditionala din Italia este inca foarte apreciata. Pentru Italieni, pizza ramane o mancare autentica si nu un tip de fast food cum este considerata in alte tari. Italienii isi iau pizza foarte in serios, ei avand cateva reguli stricte in realizarea acesteia.

Pizza pe care o stim azi a aparut dupa secolul al XVI-lea. Inainte de acest secol, se considera ca precursoarea pizzei a fost focaccia.

Pizza Brasov

Focaccia era o paine turtita consumata cu diverse ierburi aromatice. In Roma, romanii obisnuiau sa consume destul de des acest tip de paine. Ea era foarte populara si in Grecia Antica. Grecii consumau o astfel de paine cu ceapa si cu usturoi. Chiar si in India focaccia era destul de populara. Indienii obisnuiau sa consume painea turtita cu diverse mirodenii.

Imediat ce a fost descoeprita America, in Europa au inceput sa ajunga rosiile. Acest lucru a schimbat definitiv acest preparat, el transformandu-se in pizza pe care o stim astazi. Initial piza nu era consumata decat de oamnii saraci din Napoli. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a inceput sa fie adoptata si de italienii de rand. Aparand din ce in ce mai multe topping-uri, Pizza Brasov a inceput sa devina un preparat pe placul tuturor italienilor.

Pizza Brasov

Pizza BrasovO pizza foarte cunscuta in aceasta tara deste Margherita. Se spune ca aceasta pizza ar fi fost pe placul reginei Margherita. Ea i-ar fi dat numele ei pentru ca iubea sa o consume. Aceasta pizza a fost inspirata din culorile steagului italian si anume verdele, rosul si albul. Verdele era reprezentat de busuioc, albul de mozzarella si rosul de rosii. Unii specialisti in pizza sunt de parere ca alaturi de Margherita, o alta pizza clasica este Marinara. Chiar si aceasta pizza este foarte indragita astazi de persoanele din toata lumea

Pizza Brasov – Pizza a cunoscut o popularitate din ce in ce mai mare, chiar si in afara granitelor Italiei. Ea este apreciata pentru gustul deosebit.

Citeste si...

Trupa Cover

Trupa Cover

Trupa cover si avantaje ale muzicii pentru evenimentele dumneavoastra Trupa Cover – Lumea evenimentelor se …

Close