Wednesday , December 6 2023

Constructii Modulare

Avantajele majore ale unor constructii modulare

Dat fiind faptul ca o constructie traditionala este foarte costisitoare, adesea oamenii se orienteaza spre constructii modulare. Constructiile modulare (case, unitati de cazare, cladiri de birouri, etc) sunt cunoscute si sub denumirea de constructii prefabricate.

Pentru a intelege mai bine, mentionam ca aceste constructii sunt fabricate in interiorul unei fabrici. In acest timp in care este fabricata structura cladirii, pe santier este realizata fundatia constructiei. Pana cand fundatia se intareste, este finalizata si structura constructiei. Acesta urmeaza ulterior sa fie transportata pe santier si amplasata peste fundatia deja intarita.

Avantaje constructii modulare

Iata unele avantaje de top ale unor Constructii Modulare, astfel incat sa puteti vedea de ce atat de multi aleg constructiile modulare fata de cele traditionale.

1. Timp de finalizare mai rapid

Viteza este unul dintre principalele beneficii ale constructiei modulare. Proiectele pot fi livrate cu 50% mai rapid in comparatie cu metodele traditionale de constructie, deoarece lucrarile de temelie si fundatiile sunt finalizate la fata locului. In acelasi timp, modulele sau componentele sunt fabricate in afara santierului.

De asemenea, se poate opta pentru constructia modulara ca aceasta sa fie echipata cu solutii la cheie, de la echipamente de protectie impotriva incendiilor pana la mobilier si electrocasnice. Aceasta inseamna ca veti fi practic gata sa incepeti sa utilizati si sa va bucurati de cladirea dvs. de indata ce este instalata.

2. Mai multa flexibilitate

Cladirile modulare pot fi usor extinse, reduse, reconfigurate sau relocate pentru a raspunde nevoilor in schimbare. Indiferent daca utilizati cladiri modulare permanente sau temporare, aveti posibilitatea de a modifica aspectul si designul cladirii dvs. pe masura ce trece timpul.

Module suplimentare sau etaje intregi pot fi adaugate la o data ulterioara pentru a satisface nevoile tot mai mari. Alternativ, cladiri intregi pot fi mutate ca parte a planurilor de restructurare, facand din flexibilitate unul dintre cele mai mari avantaje ale constructiei modulare.

3. Constructie mai sigura

Cu constructia modulara, exista mult mai putine ocazii in care lucratorii trebuie sa lucreze de la inaltime. Deoarece modulele sunt montate rapid in pozitie si controlate de la nivelul solului. Acest lucru dureaza de obicei doar cateva zile. Studiile arata ca aproape jumatate (47%) din toate accidentele de munca de pe santier au fost din cauza caderilor de la inaltime.

Constructii ModulareAcest lucru se datoreaza in principal faptului ca, pentru metodele traditionale de constructie a peretilor si a acoperisului, sunt necesari mai multi oameni si resurse cu cat construiti mai sus.

In plus, deoarece cea mai mare parte a procesului de constructie modulara are loc in afara santierului, exista mai putine miscari de persoane si vehicule la fata locului. Reducand la minimum intreruperile si sporind siguranta.

4. Mai putine deseuri

Unul dintre cele mai importante beneficii ale cladirilor modulare este ca procesul de constructie produce deseuri minime,. Ceea ce este mai bun pentru planeta si bugetul dumneavoastra.

Constructii Modulare – Constructia modulara are loc in fabrici controlate. Si cu aceasta vine ingineria procesului si procedurile de control al calitatii. Mai simplu spus, materialele sunt utilizate mai eficient in comparatie cu constructia la fata locului. In plus, controlul stocurilor este mai previzibil si mai usor de gestionat in fabrica, rezultand mai putine deseuri.

Citeste si...

Topograf Brasov

Topograf Brasov

Care este activitatea unui topograf Brasov? Este posibil sa doriti sa cumparati un teren sau …

Close